Alcatel-Lucent beperkt verlies

Alcatel-Lucent heeft in het derde kwartaal een nettoverlies geleden van 9 miljoen euro. 

Dat is aanzienlijk minder dan het verlies van 186 miljoen euro dat de Franse producent van netwerkapparatuur vorig jaar in de boeken schreef. Door flinke kostenbesparingen wist het bedrijf dalende verkopen te compenseren. Alcatel-Lucent maakte zijn kwartaalcijfers donderdag bekend.

De omzet daalde met 5,9 procent tot 3,25 miljard euro, waar analisten 3,34 miljard hadden verwacht. Sinds de fusie in 2006 van Alcatel en Lucent Technologies heeft topman Michel Combes flink gesneden in het aantal banen en activa om het bedrijf weer winstgevend te maken. Onderdeel van de plannen is ook om het bedrijfsonderdeel voor onderzeese kabels te verkopen via een beursgang in 2015.

Kosten

Alcatel-Lucent zei nu 645 miljoen euro aan kostenbesparingen te hebben gerealiseerd, ofwel twee derde van zijn doelstelling. De aangepaste brutomarge, een maat voor winstgevendheid, is verbreed tot 34 procent ten opzichte van 31,9 procent in dezelfde periode een jaar eerder. ''We blijven op koers om onze winstgevendheid te verbeteren, ons om te vormen in een winstgevend bedrijf op veerkrachtige basis'', zei financieel topman Jean Raby in een toelichting.

Het bedrijf concurreert met het Zweedse Ericsson, het Finse Nokia Oyj en China's Huawei Technologies. Ericsson, de grootste producent van draadloze netwerken, rapporteerde vorige week een winstdaling in het derde kwartaal.

Aandelen van Alcatel-Lucent zijn meer dan verdubbeld sinds Combes op 1 april vorig jaar topman werd. De koers steeg woensdag 1,6 procent tot 2,04 euro, waardoor het bedrijf een marktwaarde heeft van 5,8 miljard euro.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie