Omzet Beter Bed gaat vooruit

Beter Bed heeft zijn omzet in het derde kwartaal na een lange periode van krimp weer zien stijgen. In bijna alle markten trokken de verkopen aan, zo maakte de beursgenoteerde beddenverkoper donderdag bekend.

De omzet van Beter Bed steeg vorig kwartaal met bijna 11 procent ten opzichte van een jaar eerder, tot 95,7 miljoen euro.

De opbrengsten van winkels die langer dan een jaar open zijn namen daarbij met bijna 13 procent toe. Het bedrijfsresultaat (ebit) verbeterde met ruim twee derde tot 6,1 miljoen euro.

Huizenmarkt

In Nederland gingen de verkopen met 4,5 procent omhoog, onder meer door het herstel van de huizenmarkt. In Duitsland stegen de opbrengsten met circa 14 procent, terwijl de omzet ook in Oostenrijk, Spanje en België met dubbele cijfers groeide. Het bedrijf is ook voorzichtig optimistisch over het laatste kwartaal van dit jaar.

Beter Bed opende vorig kwartaal 16 nieuwe winkels en sloot de deuren van 27 filialen. Met 1138 winkels is het winkelbestand nu zo'n 4 procent kleiner dan een jaar geleden. Dit komt onder meer door de sluiting van de ketens Slaapgenoten en Matrassen Concord in Nederland en België.

De komende tijd worden alle winkelformules verder aangescherpt, aldus het bedrijf. Met het voorzichtige economische herstel dat in diverse markten is ontstaan, zorgen die maatregelen in de laatste 3 maanden naar verwachting voor een verdere verbetering van de omzet.

Beter

Beter Bed heeft in het derde kwartaal beter gepresteerd dan verwacht. Dat stelden analisten van KBC en Rabobank donderdag.

Vooral de vergelijkbare omzetgroei van de beddenwinkels was verrassend sterk, stelde de bank. Op Zwitserland na vertoonden alle belangrijke markten groei. De vergelijkbare plus kwam uit op 12,6 procent, waar gemiddeld werd gerekend op 5 procent.

De ebit verbeterde met ruim twee derde. Het bedrijf gaf aan dat de groeitrends dit kwartaal doorzetten, waardoor Rabo verwacht vast te kunnen houden aan zijn verwachting dat het resultaat de komende kwartalen met dubbele cijfers groeit.

Positieve verrassing

KBC sprak ook van een positieve verrassing, aangezien de bank rekende op een verdere afname van de totale omzet. Voor de vergelijkbare opbrengsten rekende KBC op een plusje van slechts 2,5 procent. Analist Wim Hoste wees erop dat er wel veel acties nodig waren voor de omzetgroei, waardoor de marge onder druk kwam te staan. De opmerkingen over de komende tijd zorgen volgens de analist verder voor vertrouwen in het lopende kwartaal.

Rabo vindt het vertrouwenwekkend dat Beter Bed het interim-dividend verhoogde tot 0,28 euro per aandeel en handhaafde zijn koopadvies voor het aandeel van de slaapkamerspecialist. Bij KBC staat het advies op hold.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie