ING houdt bijna 16 procent van Imtech

ING heeft een belang van 15,95 procent in Imtech. Dat bleek donderdag uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Woensdag bleek al uit de registers van de toezichthouder dat Rabobank een kapitaalbelang en stemrecht van 13,77 procent heeft in Imtech, ABN Amro van 5,9 procent en Commerzbank van 11,8 procent.

De melding van ING stond daar toen nog niet bij. Een woordvoerder van het financiële concern liet al aan AFN weten dat het belang uit de claimemissie 15,73 procent is, maar dat het totale belang mogelijk iets hoger zou uitkomen omdat er vanuit ING Groep ,,wat kleinere deelnemingen waren''.

Met de melding van ING komt concreet naar voren dat de 4 banken die de claimemissie van het geplaagde installatiebedrijf hebben begeleid, ruim 47,4 procent van het concern in handen hebben.

Bij de claimemissie die vorige week plaatsvond oefenden beleggers iets meer dan de helft van de claimrechten uit. De emissie was volledig onderschreven door Rabobank, ABN Amro, Commerzbank en ING, die daardoor de overige stukken moesten oppakken.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie