Navigatiespecialist Garmin heeft zijn verwachtingen voor de winst en omzet in 2014 verhoogd, na sterke prestaties in het derde kwartaal.

Dat maakt de concurrent van TomTom woensdag bekend.

Garmin zag de omzet vorig kwartaal met 10 procent stijgen naar 706 miljoen dollar. De operationele winst ging met 6 procent omhoog, naar 176 miljoen dollar. Door een voorziening voor belastingen ontstond een nettoverlies van 147 miljoen dollar. De aangepaste winst per aandeel verbeterde echter met 10 procent. De omzet en winst per aandeel overtroffen de verwachtingen van analisten.

De opbrengsten uit de automarkt namen met 5 procent af. Garmin wist die krimp echter te compenseren met andere producten. Zo nam de omzet uit de fitnessmarkt met 43 procent toe en bracht 'outdoor' 19 procent meer op. Dezelfde groei werd gerealiseerd bij apparaten voor de luchtvaart.

Garmin rekent nu op een omzet van 2,85 miljard dollar over 2014. Dat bedrag gold eerder als het maximaal haalbare resultaat. Het bedrijf verwacht een winst per aandeel van 3,10 dollar, waar eerder op 2,95 tot 3,05 dollar werd gemikt.