Bouwer Ballast Nedam wil ook offshore-tak kwijt

Ballast Nedam heeft een verkoopproces in gang gezet voor de verkoop van het onderdeel Ballast Nedam Offshore. Het bedrijf wil op korte termijn een transactie sluiten, zo bleek woensdag.

De verkoop is een uitbreiding op het programma van desinvesteringen dat Ballast Nedam in februari heeft aangekondigd. Ballast Nedam Offshore installeert onder meer funderingen voor windparken in zee.

Het verkoopproces wordt begeleid door NIBC. De voorgenomen transactie bestaat uit Ballast Nedam Offshore, de staf van de zogenoemde EPCI-diensten en het hefschip Svanen.

De inspectie- en onderhoudsactiviteiten voor operationele windparken maken geen deel uit van de transactie.

'Nood'

Het besluit van Ballast Nedam om het onderdeel Offshore in de etalage te zetten is uit nood geboren, vanwege de financiële situatie bij het bouwbedrijf. Dat constateerde analist Philip Ngotho van ABN Amro woensdag.

''Het is niet onlogisch dat ze ook kijken naar de goed bijdragende onderdelen. Het is waarschijnlijk het makkelijkst te verkopen. En ze zullen er alles aan doen om het snel van de hand te doen, ze hebben het geld echt wel nodig'', aldus de marktvorser.

Kopers

Eventuele kandidaten om Offshore over te nemen zijn al actief op de offshoremarkt, zo denkt Ngotho dan ook. Namen van partijen die hij noemde waren het Deense A2Sea, maar ook baggeraars Boskalis of Deme. ''Het is lastig in te schatten wat Offshore op kan leveren, maar het zal zo tussen de 50 en 100 miljoen euro zijn'', voegde hij toe.

ABN Amro hanteert een sell-advies op Ballast Nedam, dat woensdag omstreeks 11.15 uur 0,8 procent in de plus stond op 2,53 euro.

Lees meer over:
Tip de redactie