Deutsche Bank in het rood door juridische kosten

Deutsche Bank is in het derde kwartaal in de rode cijfers beland, als gevolg van hoge juridische kosten waar de bank mee heeft te kampen. Dat maakte de grootste bank van Duitsland woensdag bekend.

Deutsche Bank moest 894 miljoen euro opzijzetten om de lasten te dekken die worden gemaakt vanwege de schandalen waarmee de bank in verband wordt gebracht. Het nettoverlies kwam uit op 94 miljoen euro vergeleken met een winst van 41 miljoen euro in het derde kwartaal vorig jaar.

De bank is verwikkeld in een reeks zaken, zoals gesjoemel met rentetarieven als Libor en de vermeende manipulatie van valutakoersen. Er moeten nog schikkingen worden getroffen in die zaken.

De uiteindelijke juridische kosten voor de bank zullen volgens Duitse media in de miljarden gaan lopen. Vorig jaar was Deutsche Bank 3 miljard euro kwijt aan juridische kwesties.

Onlangs werd een hooggeplaatste jurist van Deutsche Bank dood aangetroffen. De man, die vermoedelijk zelfmoord heeft gepleegd, was nauw betrokken bij onderhandelingen over de juridische kwesties. Eerder dit jaar pleegde een andere werknemer van Deutsche Bank ook al zelfmoord.

Lees meer over:
Tip de redactie