Analisten verwachten afvlakking van omzetdaling KPN

Analisten verwachten dat KPN de omzet en winst in het derde kwartaal opnieuw heeft zien teruglopen, maar weer wat minder sterk dan in de voorgaande periode. Dat blijkt uit een rondgang door persbureau Bloomberg.

KPN publiceert de kwartaalresultaten dinsdagochtend voorbeurs.

De omzet schatten de geraadpleegde marktvorsers gemiddeld in op 1,96 miljard euro, 6 procent minder dan de 2,08 miljard euro aan opbrengsten die KPN boekte in de vergelijkbare periode vorig jaar.

In het tweede kwartaal daalde de omzet nog met 7 procent op jaarbasis, terwijl over heel 2013 nog sprake was van een afname met 10 procent.

Winst

De brutowinst (ebitda) komt naar verwachting uit op 625 miljoen euro, tegen 743 miljoen euro een jaar eerder. De nettowinst, gecorrigeerd voor sommige eenmalige posten, ramen analisten in doorsnee op 31 miljoen euro. Bloomberg hanteert 85 miljoen euro als vergelijkend resultaat in het derde kwartaal van 2013.

Topman Eelco Blok sprak begin dit jaar de verwachting uit dat de financiële resultaten tegen het einde van 2014 zullen stabiliseren, na jaren waarin de omzet en winstgevendheid dor de hevige concurrentie zwaar onder druk stonden.

Eerder al wist het telecomconcern, mede dankzij forse investeringen in verbetering van de netwerkinfrastructuur, de krimp van het klantenbestand een halt toe te roepen.

Lees meer over:
kpn

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

Beleggen

Beleggen
Is beleggen voor iedereen geschikt en waar moet je aan denken als je ermee wil beginnen?

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie