De beursgang van biotechnologiebedrijf Probiodrug, dat onderzoek doet naar mogelijke behandelmethoden voor patiënten met de ziekte van Alzheimer, werd maandag goed ontvangen op Beursplein 5. 

Het aandeel noteerde in het eerste uur flink hoger.

De onderneming ging met een uitgifteprijs van 15,25 euro per aandeel naar het Damrak. Dat was aan de onderkant van de bandbreedte die eerder werd gegeven, van 15,25 euro tot 19 euro per aandeel.

Omstreeks 9.45 uur noteerde Probiodrug 3,9 procent hoger op 15,85 euro. De eerste koers die werd neergezet was 16,25 euro.

Probiodrug kondigde in september aan naar de beurs in Amsterdam te willen. Het bedrijf richt zich vooral op de ontwikkeling van medicijnen die de voortgang van Alzheimer kunnen vertragen of zelfs stoppen. Momenteel heeft Probiodrug drie kandidaatmedicijnen in ontwikkeling.

Twee daarvan bevinden zich nog in de ontwikkelingsfase, voor een derde middel lopen de voorbereidingen voor proeven met patiënten. Die beginnen naar verwachting volgend jaar bij het Alzheimercentrum van het VU Medisch Centrum (VUmc) in Amsterdam.