TenCate heeft de omzet in het derde kwartaal met 3 procent zien toenemen tot 277 miljoen euro. 

Het bedrijfsresultaat (ebita) bleef stabiel op 17,8 miljoen euro en de nettowinst steeg met 10 procent tot 8,4 miljoen euro. Dat maakte de fabrikant van specialistisch textiel vrijdag bekend.

De defensie-gerelateerde omzet herstelde van de dip in de eerste kwartalen van het jaar en was gelijk aan die in het derde kwartaal van 2013. Daarbij profiteerde TenCate van de toenemende geopolitieke onrust, die de vraag naar beschermende kleding voor militairen stuwt.

Composieten voor de luchtindustrie brachten eveneens meer geld in het laatje. TenCate levert materialen voor zowel de 787 Dreamliner van Boeing als de Airbus A350.

De omzet uit de ruimtevaartsector daarentegen daalde, wat volgens het bedrijf een nadelig effect had op de omzetmix. TenCate sprak geen verwachtingen uit voor heel 2014.

Zwak

TenCate heeft opnieuw een zwak kwartaal achter de rug. Dat schrijven analisten van Rabobank vrijdag in een reactie op de resultaten die de fabrikant van specialistisch textiel voorbeurs publiceerde.

Ondanks de gestegen omzet bleef het bedrijfsresultaat steken op het niveau van een jaar eerder. Rabobank had gerekend op een toename tot bijna 21 miljoen euro. Ook de mate waarin TenCate de schuld heeft afgebouwd, valt de marktvorsers tegen.