Telegraaf Media Groep (TMG) heeft zijn resultaten in het derde kwartaal verder zien verslechteren. 

Doordat zowel lezers als adverteerders zich steeds meer richten op internet, liepen de opbrengsten uit advertenties en de krantenverkoop verder terug.

De ingezette bezuinigingsoperatie kon de achteruitgang niet compenseren, waardoor de kosten de komende tijd nog verder omlaag zullen moeten gaan.

TMG meldde vrijdag een omzet van 121,5 miljoen euro over het derde kwartaal. Dat was 6,6 procent minder dan een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat (ebitda) zakte daarbij met 7,5 procent naar 9,8 miljoen euro.

Verbeteringsruimte

Het nieuwe bestuur van het moederbedrijf van De Telegraaf en Sky Radio is gestart met analyses van alle bedrijfsonderdelen.

Volgens topman Geert-Jan van der Snoek blijkt daaruit dat er veel ruimte is voor verbetering. Daarbij is het volgens hem noodzakelijk om beter op de kosten te letten en goed te kijken naar de efficiëntie binnen het bedrijf.

Internet

Adverteerders verschuiven hun budgetten steeds sneller naar internet en televisie, stelde van der Snoek. Dat gaat ten koste van advertenties in kranten.

Volgens de nieuwe topman kan TMG met zijn sterke merken ''een voortrekkersrol'' spelen bij de verschuiving naar online. Daarvoor moet de productie van het bedrijf op papier en internet echter beter worden afgestemd.

Personeel

Bestuurders van TMG waren vrijdag niet bereid verder op hun plannen in te gaan. Een woordvoerster van TMG liet weten dat er geen concreet schema is vastgesteld voor de analyses. Op eventuele gevolgen voor het personeel wilde ze niet vooruitlopen.

TMG verwachtte in het voorjaar nog in de tweede helft van dit jaar de vruchten te kunnen plukken van de extra verkoop- en promotieactiviteiten, die werden ondernomen om de aanhoudende druk op de inkomsten te beperken. Volgens Van der Snoek wogen de opbrengsten van die acties uiteindelijk echter niet op tegen de kosten.