Bouwbedrijf Ballast Nedam heeft de verliezen in het derde kwartaal verder zien oplopen. 

De onderneming kampte met onverminderd slechte marktomstandigheden en nieuwe tegenvallers bij het werk aan de snelweg A15 tussen de Maasvlakte en knooppunt Vaanplein.

Dat meldde Ballast Nedam vrijdag in een tussentijds handelsbericht. Daarin werden geen concrete resultaten genoemd. Wel meldde het bedrijf dat de waarde van de werkvoorraad is afgenomen van 1,19 miljard euro eind juni naar 1,06 miljard euro eind september. De omzet was in het derde kwartaal iets lager dan een jaar eerder.

A15

Begin deze maand waarschuwde Ballast Nedam al voor nieuwe kostenoverschrijdingen bij het A15-project, dat inmiddels goed is voor een strop van 100 miljoen euro. Omdat nog niet duidelijk is of het bedrijf daarvoor compensatie krijgt van opdrachtgever Rijkswaterstaat, kan het nog geen uitspraken doen over de precieze schade.

Ballast Nedam deed evenmin uitspraken over de resultaten over heel 2014. Het wilde alleen kwijt dat het ''een zwaar jaar'' wordt. Een lichtpuntje is dat in het derde kwartaal wel een aantal grote projecten is binnengehaald op de binnenlandse markt. In de eerste jaarhelft was dat niet het geval.