Meer omzet en winst voor Wessanen

Voedingsmiddelenbedrijf Wessanen heeft in het derde kwartaal een omzet van 106,4 miljoen euro behaald, wat neerkomt op een autonome groei van 6,7 procent op jaarbasis. Dat maakte de onderneming vrijdag bekend.

Wessanen boekte een nettowinst van 5,7 miljoen euro, tegen 3,7 miljoen euro een jaar eerder. Het genormaliseerde operationele resultaat (ebite) kwam uit op 4,9 miljoen euro, tegen 3,6 miljoen euro in het derde kwartaal van 2013.

Volgens topman Christophe Barnouin blijft de vraag naar gezond en duurzaam voedsel toenemen. In 2014 en in de jaren die komen voorziet Wessanen een groei van de markt met rond de 5 procent.

Herbenoeming

Voor dit jaar verwacht het bedrijf een hoger bedrijfsresultaat (ebite) dan in 2013. Daarnaast sprak Wessanen de verwachting uit dat het bedrijfsresultaat bij het onderdeel Branded in de tweede jaarhelft hoger zal uitvallen dan in de vergelijkbare periode vorig jaar.

Wessanen maakte verder bekend dat het financieel directeur Ronald Merckx wil voordragen voor herbenoeming bij de komende aandeelhoudersvergadering in april 2015.

Verrassend

Wessanen wist in het derde kwartaal weer te verrassen en overtrof de verwachtingen. Dat stelde Rabobank vrijdag in een reactie op de kwartaalcijfers van het voedingsmiddelenbedrijf.

Het genormaliseerde operationele resultaat (ebita) kwam uit op 4,9 miljoen euro, waar Rabobank rekende op 3,9 miljoen euro. Ook het bedrijfsresultaat bij ABC was met 3,1 miljoen dollar beter dan de verwachting van de marktvorsers. Ze handhaven hun buy-advies dan ook.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

Beleggen

Beleggen
Is beleggen voor iedereen geschikt en waar moet je aan denken als je ermee wil beginnen?

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie