Corbion heeft zijn omzet in het derde kwartaal met ruim 5 procent zien groeien. 

Na een daling in de eerste helft van het jaar namen daarbij ook de opbrengsten uit voedingsingrediënten weer toe, zo meldde het voormalige CSM vrijdag.

Corbion boekte vorig kwartaal een omzet van 198,6 miljoen euro, tegen 188,5 miljoen euro een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat (ebitda), exclusief eenmalige lasten, ging daarbij ook met ruim 5 procent omhoog, tot 27,6 miljoen euro.

De producent van biologische voedingsingrediënten en chemicaliën verwacht dat de moeilijke marktomstandigheden in het traditioneel zwakkere vierde kwartaal aanhouden. De eerste tekenen van volumegroei bij de divisie Biobased Food Ingredients blijven daarbij volgens het bedrijf zichtbaar.

Sterk

Corbion heeft in het derde kwartaal sterk gepresteerd. Dat stelden analisten van Rabobank vrijdag. Rabo wees op de ''sterke'' volumegroei en op de ebitda, die met 5 procent steeg naar 27,6 miljoen euro. Dat resultaat voldeed volgens de analisten aan de verwachtingen.

Ze wezen er wel op dat de positieve lijn niet zomaar kan worden doorgetrokken naar het vierde kwartaal. Corbion gaf aan dat de marktomstandigheden in de laatste 3 maanden van het jaar moeilijk blijven.

In het vierde kwartaal rekent Rabo op een volumegroei van 3 procent en een ebitda van circa 25 miljoen euro. De bank handhaafde het koopadvies voor het aandeel Corbion. Het bestuur van dat bedrijf presenteert donderdag zijn nieuwe strategie.