Het Britse krantenconcern Mecom, moederbedrijf van Wegener, heeft de winst in het derde kwartaal zien teruglopen. Vooral de activiteiten in Nederland presteerden slechter, maakte Mecom donderdag bekend in een tussentijdse handelsverklaring.

Mecom boekte een operationele winst (ebitda) van 17,6 miljoen euro, 2,4 miljoen euro minder dan een jaar eerder. De winst van de Nederlandse tak daalde met 3,4 miljoen euro.

Het bedrijf, dat op het punt staat om te worden overgenomen door De Persgroep, blijft kampen met dalende advertentie-inkomsten. Groepsbreed daalden deze met 16 procent. In Nederland bedroeg de terugloop 11 procent.

De Belgische uitgeverij De Persgroep, in Nederland al eigenaar van de Volkskrant, AD en Trouw, maakte eind juni bekend Mecom te willen overnemen. Of die overname doorgaat, is onder meer afhankelijk van een onderzoek van de Autoriteit Consument en Markt (ACM) naar de gevolgen voor de concurrentie.

De verkoop van de regionale kranten De Limburger en het Limburgs Dagblad aan het eveneens Belgische mediabedrijf Concentra is in september afgerond.