Industrieel toeleverancier Aalberts Industries handhaaft zijn verwachtingen voor een verdere verbetering van de resultaten in 2014 en de jaren daarna, na groei van de omzet en winst in het derde kwartaal op jaarbasis. 

Dat liet het bedrijf donderdag weten in een tussentijds handelsbericht, waarin geen concrete cijfers werden gemeld.

Volgens Aalberts was in het afgelopen kwartaal sprake van autonome groei bij Industrial Services en Flow Control. Daarbij bleven de marktomstandigheden voor Building Installations in Europa in de meeste landen uitdagend, terwijl in Noord-Amerika een goede ontwikkeling was te zien.

Bij Climate Control realiseerde Aalberts een goede omzet- en resultaatgroei en ook bij Industrial Controls gingen de omzet en het resultaat omhoog.

Voor Industrial Services bleven de omzet en orders in de Duitse auto- en machinebouw op een goed en stabiel niveau, terwijl de Franse markt uitdagend was. In Polen en China was een stijgende lijn zichtbaar ten opzichte van het eerste halfjaar. De activiteiten voor de turbine- en vliegtuigindustrie en de olie- en gasmarkt kenden een goede ontwikkeling van omzet en resultaat, aldus Aalberts.

De onderneming gaf aan de focus te blijven leggen op het versterken van de marktposities en het realiseren van duurzame en winstgevende groei.

ING

Aalberts Industries heeft een redelijk kwartaal gedraaid met een toename van de resultaten ten opzichte van een jaar eerder en autonome groei bij beide divisies. Dat schrijft ING in een reactie op het tussentijdse handelsbericht van de onderneming, dat donderdag naar buiten kwam.

Zoals verwacht gaf Aalberts aan dat bij Flow Control de meeste Europese markten uitdagend bleven en dat in Noord-Amerika een goede ontwikkeling was te zien, aldus ING.

De buy-rating wordt gehandhaafd omdat het aandeel sinds de piek in april met ruim 5 euro in waarde is gedaald door de onrust op de financiële markten en er sterke interimresultaten in augustus werden gemeld. Verder kunnen de twee aanzienlijke overnames die, als ze goed worden geïntegreerd, 2 euro aan waarde aan het aandeel toevoegen, stelt ING.

KBC gaf aan dat de autonome groei bij beide divisies bemoedigend is. Het advies bij KBC is hold.