Het Belgische kabelbedrijf Telenet heeft als gevolg van hogere belastingkosten in het derde kwartaal minder winst geboekt in vergelijking met dezelfde periode in 2013. Dat maakte het bedrijf donderdag bekend.

Het nettoresultaat van de kabelaar kwam uit op 22,6 miljoen euro tegenover 43,5 miljoen een jaar eerder. Volgens het concern was de daling het gevolg van hogere belastingkosten. Over de afgelopen 3 maanden betaalde het bedrijf 42,7 miljoen euro belasting tegenover 20,1 miljoen euro over dezelfde periode een jaar eerder.

De omzet van Telenet in het derde kwartaal steeg met 5 procent tot 432,3 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat (ebitda) nam 4 procent toe tot 227,3 miljoen. Deze werden beïnvloed door hogere kosten voor de exploitatie van het netwerk en voor diensten. Ook maakte het bedrijf meer kosten door kortingen te geven op smartphones.

Telenet handhaafde zijn verwachting dat de omzet in 2014 met 4 tot 5 procent groeit. Het bedrijfsresultaat zal volgens het bedrijf met 5 tot 6 procent toenemen.