Het Amerikaanse chemieconcern Dow Chemical heeft de omzet in het derde kwartaal onder meer als gevolg van prijsverhogingen verder zien oplopen. Ook de winst van het concern nam toe.

Dat maakt het bedrijf woensdag bekend.

In het derde kwartaal boekte Dow een omzet van 14,4 miljard dollar (11,3 miljard euro). Dat was 5 procent meer dan een jaar eerder. Met name de divisies Performance Plastics (plus 9 procent) en Performance Materials (plus 8 procent) boekten goede resultaten.

De winst van het bedrijf bedroeg 852 miljoen dollar, onder meer als gevolg van kostenbesparingen. Een jaar eerder was dit nog 594 miljoen dollar. De winst exclusief eenmalige kosten was 860 miljoen dollar.

De verkopen namen het sterkst toe in Noord-Amerika waar 7 procent meer omzet werd behaald. Ook noteerde het concern een stevige verkoopplus in opkomende regio’s, vooral door de omzetgroei in Latijns-Amerika.

Topman Andrew Liveris sprak van een sterk kwartaal met groei in alle lagen van het bedrijf. Hij gaf geen concrete verwachtingen voor de rest van het jaar. Wel zei hij dat de productiviteit verder omhoog moet. Ook ziet hij scherp toe op de uitgaven die het bedrijf doet.