De recente forse koersdaling van het aandeel Gemalto is ietwat overdreven geweest. 

Dat stelde ING dinsdag in een rapport over de digitaal beveiliger. Volgens de bank staan de risico's voor het bedrijf, nu Apple plannen heeft voor een eigen betaaldienst en eigen simkaarten, niet in verhouding met de koersreactie.

Sinds donderdag, toen Apple de nieuwe iPad presenteerde, verloor Gemalto 11 procent aan beurswaarde. Het aandeel daalde sinds september, toen bleek dat de nieuwe iPhones van Apple geen gebruik maken producten van Gemalto maar wel van NFC-technologie, met liefst 19 procent.

Volgens de bank kan Gemalto echter meeliften met het succes van contactloos betalen, nu dat onder meer door Apple wordt omarmt. Ook zijn de vooruitzichten voor het bedrijf voor de rest van het jaar volgens ING positief.

Aantrekkelijk

De bank stelt dat door de recente koersdalingen Gemalto een aantrekkelijke koop is, vooruitlopend op de kwartaalcijfers die het bedrijf donderdag presenteert.

Gemalto meldde eerder onder meer dat de groei in de tweede helft van het jaar sterk zal toenemen, gedreven door onder meer de migratie naar chipkaarten in het betaalverkeer in de Verenigde Staten. Ook kan het bedrijf profiteren van de sterke orderportefeuille bij overheden.

ING handhaaft zijn koopadvies voor Gemalto met een koersdoel van 95 euro. Gemalto dinsdag om 10.18 uur 1,9 procent in de min op 58,07 euro.