Piloten van Lufthansa dreigen nog deze week de staking uit te breiden. Dat bevestigde een woordvoerder van de pilotenvakbond Vereinigung Cockpit (VC) dinsdag.

 

De vakbond geeft Lufthansa een dag de tijd om met een nieuw plan te komen. ''Als de huidige patstelling niet doorbroken wordt, sluiten wij verdere acties nog deze week niet uit", aldus de bond.

De piloten zijn in conflict met het bestuur van het Duitse luchtvaartconcern over bezuinigingsplannen, waarbij onder meer de pensioenleeftijd wordt verhoogd.

Op maandagmiddag begon een 35-uursstaking die aanvankelijk de korte- en middellangeafstandsvluchten trof. Op dinsdag werden de acties uitgebreid door vliegers van de langeafstandsvluchten. Die leggen tussen 6.00 uur en kort voor middernacht het werk neer.

Bekijk beelden van de staking:

Verbod

Lufthansa stapte overigens zonder succes naar de rechter om de huidige staking te laten verbieden. De luchtvaartmaatschappij heeft in totaal 1511 vluchten geannuleerd, waarmee ongeveer 166.000 passagiers worden gedupeerd.

De rechter in het Duitse Hesse besloot dat de luchtvaartmaatschappij de staking niet mocht verbieden.

De annuleringen komen bovenop de duizenden vluchten die de maatschappij eerder dit jaar al moest schrappen door werkonderbrekingen.

Op Schiphol merken reizigers overigens weinig tot niets van de acties in Duitsland, zo stelde een woordvoerder van de luchthaven.