Easyjet vliegt volgend jaar zomer op zes nieuwe bestemmingen vanaf Schiphol. De budgetmaatschappij zet routes op naar onder meer Nice, Venetië en Hamburg.

Dat maakte het Britse bedrijf dinsdag bekend bij de presentatie van de nieuwe vliegschema's. Door de uitbreiding kunnen reizigers straks naar 25 bestemmingen met Easyjet vliegen vanuit Amsterdam.

Van de 19 huidige bestemmingen die easyJet vanuit Amsterdam aanbiedt, krijgen er volgens de luchtvaartmaatschappij zeven een verbeterde dienstregeling.

Sommige routes worden vaker in de week gevlogen, en bijvoorbeeld Genève wordt vroeger op de dag aangevlogen om het aanbod voor zakenreizigers aantrekkelijker te maken.

Bestemmingen

De andere bestemmingen die de oranjewitte luchtvaartmaatschappij toevoegt, zijn het Kroatische Dubrovnik, Toulouse en Olbia, op Sardinië.

Ook gaat Easyjet vaker vliegen op enkele andere routes, zoals die naar Berlijn, Bordeaux en Londen Gatwick. Door de wijzigingen komen zo'n jaarlijks zeshonderdduizend extra passagiers naar Amsterdam, zo schat Easyjet.

De luchtvaartmaatschappij kondigde eerder al begin volgend jaar een basis te openen op de Amsterdamse luchthaven. Daarbij worden drie vliegtuigen op Schiphol gestationeerd.

Transavia

Concurrent Transavia maakte vorige maand al bekend sterker te gaan inzetten op de zakelijke markt. De Nederlandse budgetdochter van Air France-KLM wil vanaf komend voorjaar zoveel mogelijk bestemmingen dagelijks gaan aanbieden.

Om dat mogelijk te maken zonder extra vliegtuigen te hoeven inzetten, worden de routes voortaan vanaf vaste thuisbases in Nederland aangeboden.

Ryanair

Ook Ryanair bracht onlangs nieuwe tickets op de markt die vooral zakelijke reizigers moeten verleiden de traditionele luchtvaartmaatschappijen te verruilen voor de Ierse prijsvechter. Tegen een meerprijs kunnen reizigers wat meer comfort en flexibiliteit bijboeken.

Aan de andere kant richten Air France-KLM en Lufthansa hun pijlen met meer goedkope vluchten steeds nadrukkelijker op de toeristenmarkt.