De Amerikaanse aanbieder van mobiele telefonie Sprint schrapt deze maand een nog onbekend aantal banen. Dat blijkt uit documenten die het bedrijf bij autoriteiten heeft ingediend. 

Het gaat zowel om functies op managementniveau als om andere lagen de van organisatie.

''We zijn nog bezig met de details, waardoor exacte aantallen en locaties op dit moment nog niet beschikbaar zijn'', verklaart een woordvoerder.

Sprint streeft naar een slankere bedrijfsvoering, om de toegenomen concurrentie op de Amerikaanse telecommarkt te lijft te gaan. Door de banenreductie moet het bedrijf 160 miljoen dollar aan ontslagvergoedingen en andere kosten bijschrijven in de cijfers over het tweede kwartaal van zijn fiscale jaar.

Sprint heeft afgelopen jaren veel verlies geleden, onder meer als gevolg van de fusie met Nextel in 2005. Hierdoor werd het bedrijf lange tijd opgezadeld met het onderhouden van twee separate netwerken.

Achthonderd banen

Begin dit jaar zei Sprint ook al het personeelsbestand te gaan inkrimpen, zonder daarbij aan te geven om hoeveel banen het ging. In augustus 2013 schrapte het bedrijf ruim achthonderd banen op klantondersteunende afdelingen.

Sprint is sinds vorig jaar in handen van het Japanse SoftBank. Eind vorig jaar werkten er 38.000 mensen.