Voormalig Pimco-fondsbeheerder Jason Williams heeft in 2012 al een aanklacht ingediend tegen zijn ex-werkgever vanwege misleiding en manipulatie bij één zijn beleggingsfondsen.

Dat meldde financieel persbureau Bloomberg woensdag op basis van documenten over de kwestie. Het is een nieuw hoofdstuk in de affaire rond vermogensbeheerder Pimco.

Williams klaagde in 2012 de vermogensbeheerder aan nadat hij naar eigen zeggen onterecht was ontslagen omdat hij misstanden binnen het bedrijf aan de kaak stelde.

Pimco zou beleggers onder meer hebben misleid over het rendement van de zogenoemde Total Return ETF. Als gevolg daarvan zou Williams verbaal zijn gemanipuleerd en zou hij op zijn salaris zijn gekort.

Na enkele dagen werd de aanklacht om onduidelijke redenen weer ingetrokken. Het rommelt al een tijdje bij het dochterbedrijf van de Duitse verzekeraar Allianz.

Pimco ligt onder een vergrootglas bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC. Oprichter Bill Gross, die in een onderzoek naar manipulatie door de SEC zou zijn ondervraagd, vertrok onlangs naar concurrent Janus Capital. Dat leidde tot een versnelde uitstroom van miljarden dollars aan beheerd vermogen.