De Amerikaanse beurzen zijn dinsdag iets lager gesloten, waarbij de verliezen rond de slotbel wat opliepen. 

Tegenvallende cijfers over het consumentenvertrouwen en huizenprijzen zorgden voor een afwachtende houding bij beleggers. Veilingsite Ebay stond volop in de schijnwerpers na de aankondiging zich te splitsen.

De Dow-Jonesindex eindigde 0,2 procent lager op 17.042,90 punten. De S&P 500 daalde 0,3 procent tot 1972,29 punten en de Nasdaq stond eveneens 0,3 procent in de min op 4493,39 punten.

Ebay won 7,5 procent. Het bedrijf maakte bekend dat het zijn betaaldienst Paypal volgend jaar als een zelfstandig bedrijf naar de beurs brengt. De stap betekent een succes voor de activistische belegger en miljardair Carl Icahn, die al maanden op de afsplitsing van Paypal aandrong.

Consumenten

Beleggers verwerkten het nieuws dat het economisch vertrouwen van Amerikaanse consumenten een knauw heeft gekregen in september. In augustus werd nog het hoogste niveau in meer dan zeven jaar bereikt, aldus onderzoeksbureau Conference Board.

Ook daalde de gemiddelde prijs van een Amerikaans huis in juli ten opzichte van juni, zo bleek uit de S&P/Case Shiller-index.

''Het is het einde van de maand en het einde van het kwartaal. Dat zorgt er ook voor dat partijen wat andere posities in gaan nemen'', zo wist een marktstrateeg ook.

Johnson & Johnson

Aan het overnamefront nam farmaceut Johnson & Johnson (plus 0,1 procent) branchegenoot Alios BioPharma over voor 1,75 miljard dollar. News Corp, het mediaconcern van Rupert Murdoch, kreeg voor bijna een miljard dollar de huizensite Move (plus 37,1 procent) in de portefeuille. News Corp zakte 2,7 procent.

Autobouwer Ford noteerde 2,1 procent lager. Maandag na het sluiten van de handel gaf het concern een winstwaarschuwing af, wegens moeizame omstandigheden in Europa en Zuid-Amerika.

De euro was 1,2630 dollar waard, iets meer dan bij het sluiten van de Europese beurzen. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 3,3 procent tot 91,43 dollar. Brentolie kostte 2,4 procent minder op 94,86 dollar per vat. De olieprijzen beleefden het slechtste kwartaal sinds 2012.

Bekijk de actuele Dow Jones-koersen | Bekijk de actuele Nasdaq-koersen