Dirk Scheringa, de oprichter en topman van de DSB Bank die in oktober 2009 ter ziele ging, is er niet in geslaagd om via de lege beurshuls Lavide een beursnotering te krijgen voor zijn nieuwe bedrijf CS Factoring.

Dat bleek dinsdag.

CS Factoring neemt openstaande facturen over voor een lager bedrag dan de factuur vermeldt. Als het lukt de rekening alsnog te innen, is het verschil de winst voor de onderneming.

Het bedrijf zou naar de beurs gaan via een zogenoemde omgekeerde overname, waarbij het bedrijf in de lege vennootschap wordt geplaatst. Maar de gesprekken daarover zijn stukgelopen, aldus Farsa Investments, de investeringsmaatschappij van advocaat Adriaan de Gier en grootaandeelhouder van Lavide.

Waardering

De Gier liet weten dat de gesprekken met het bedrijf van Scheringa onder meer zijn stukgelopen op de waardering en de prijs. Ook speelde het ''relatief jonge karakter'' van CS Factoring een rol. Uiteindelijk is volgens de advocaat gebleken dat het ''zinvol was geen zaken met elkaar te doen''.

Scheringa liet weten geconcludeerd te hebben dat een omgekeerde overname uiteindelijk niet nodig is om te groeien in de toekomst. Hij gaf daarbij niet aan waarom de gesprekken met Lavide zijn stukgelopen, wel benadrukte de voormalig bankier dat hij het proces van een omgekeerde overname ''bureaucratisch'' en ''traag'' vond.

Scheringa gaf ook aan dat de zeven, vooral West-Friese aandeelhouders van CS Factoring voldoende financieringsmogelijkheden bieden voor de toekomst ''om groei te genereren''.