Het Britse mediabedrijf Mecom heeft de verkoop van de regionale kranten De Limburger en het Limburgs Dagblad aan Concentra afgerond. 

Dat laat de uitgever dinsdag weten. 

De verkoop levert Mecom 43,5 miljoen euro op. Door de verkoop verminderde de Britse uitgever zijn schuldenlast met 42 miljoen euro. 

De overname van Concentra speelt sinds december vorig jaar. In februari werd een akkoord op hoofdlijnen gesloten. Toen in de zomer bekend werd dat de provincie Limburg voor tien miljoen euro garant zou staan, kreeg de deal een duwtje in de rug. Ook de drukkerij komt in handen van Concentra. 

Concentra is als aandeelhouder van het mediabedrijf Mediahuis ook betrokken bij de mogelijke aankoop van NRC Media. 

Overnameprooi

Mecom is zelf ook een overnameprooi. De Persgroep bracht eind juni een bod van 245 miljoen euro uit op Mecom, dat weer eigenaar is van Wegener.

In de melding over MGL zegt Mecom dinsdag dat De Persgroep binnen een week een aanvraag indient bij de Autoriteit Financiële Markten (ACM). 

Daarna begint een periode van dertien weten waarin de waakhond de aankoop onder de loep neemt. Die periode kan daarna nog worden verlengd als de ACM om meer informatie vraagt.