Nikkei geeft terrein prijs

De effectenbeurs in Tokio moest dinsdag terrein prijsgeven. 

Een onverwachte daling van de industriële productie in Japan, een winstwaarschuwing van handelshuis Sumitomo en de aanhoudende protesten in Hongkong zorgden voor terughoudendheid onder de Japanse beleggers. De Nikkei eindigde op de laatste dag van het derde kwartaal 0,8 procent lager op 16.173,52 punten.

Sumitomo verloor ruim 12 procent. De Japanse handelsonderneming schroefde haar winstverwachting voor dit jaar flink terug onder meer door verliezen bij een olieproject in de Verenigde Staten en een mijnbouwproject in Australië.

De andere beurzen in het Verre Oosten lieten overwegend verliezen zien. In Hongkong zakte de Hang Seng-index 1,4 procent. In de voormalige Britse kroonkolonie gingen tienduizenden betogers dinsdag voor de vijfde dag op rij de straat op. De actievoerders dringen aan op politieke hervormingen. De All Ordinaries in Sydney klom 0,5 procent en de Kospi in Seoul zakte 0,3 procent.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie