De Chinese internetgigant Alibaba, die onlangs een succesvol debuut kende op de beurs van New York, blijft zich roeren aan het overnamefront. 

Dit keer is de prooi Shiji Technology, een Chinees bedrijf dat software levert aan hotels. Dat schrijft de Britse zakenkrant Financial Times dinsdag.

Taobao, een dochteronderneming van Alibaba, zou omgerekend circa 374 miljoen euro willen betalen voor een aandeel van 15 procent in Shiji. Daarmee zou Taobao zijn positie in de reissector aanzienlijk versterken. Taobao, dat al een marktplaats is voor allerlei consumentenartikelen, biedt op zijn onlineplatform ook vluchten en accommodaties aan.

Alibaba is naarstig op zoek naar nieuwe markten nu thuismarkt China meer en meer vergrijst. Ook kampt het bedrijf met een stagnatie van de groei van de verkopen via internet.

Dat het bedrijf in zijn speurtocht inzet op meerdere fronten, bewees Alibaba al door in te stappen bij de Chinese voetbalclub Guangzhou Evergrande. Ook nam de internetreus eerder een belang in de videosite Youku Tudou.