De Duitse webwinkel Zalando brengt zijn aandelen op 1 oktober in Frankfurt naar de beurs voor 21,50 euro per stuk.

Dat meldde het Zweedse Kinnevik, een van de grootaandeelhouders, maandag.

Zalando wordt met de vastgestelde prijs een waarde toegekend van 4,9 miljard euro. Het aantal aandelen dat naar de beurs gebracht wordt, is maximaal ruim 28,1 miljoen ofwel 11,3 procent van het aandelenkapitaal van de onderneming.

De opbrengst van het beursdebuut komt op 605 miljoen euro. Kinnevik bezit na de beursgang circa 32 procent van de aandelen Zalando.

De webwinkel gaf eerder deze maand een bandbreedte af voor de introductieprijs van 18 tot 22,50 euro. Dat de prijs is vastgesteld aan de bovenkant daarvan heeft alles te maken met het enorme animo voor de aandelen onder beleggers. Zalando gaf zelf in een korte persverklaring aan dat de vraag ruim tien keer zo groot was als het aanbod.

Positief resultaat

Zalando is in de zes jaar van zijn bestaan uitgegroeid tot de grootste verkoper van kleding via internet van Europa. Het bedrijf behaalde in de eerste helft van dit jaar een omzet van 1 miljard euro. Daarbij wist het voor het eerst een licht positief bedrijfsresultaat in de boeken te zetten.

Na de oprichting in 2008 werden snel nieuwe afzetgebieden aangeboord. Duitsland en Oostenrijk (2009) zijn wat betreft de omzet de grootste markten.

In 2010 betrad Zalando de Nederlandse markt en werd het bedrijf ook actief in Frankrijk. Een jaar later volgden Italië, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland en in 2012 werden Zweedse, Belgische, Spaanse, Deense, Finse, Poolse en Noorse webwinkels toegevoegd.