Neways rondt overname BuS Group af

Neways Electronics heeft de overname van BuS Group afgerond. Dat maakte de leverancier van elektronische onderdelen maandag bekend. 

In juli werd aangekondigd dat de twee een koopovereenkomst hadden getekend.

Volgens Neways verwacht BuS over heel 2014 een omzet van circa 118 miljoen euro en een ebitmarge van ongeveer 6 procent. Het bedrijf presteerde in de eerste helft van dit jaar beter dan verwacht, aldus Neways.

BuS, dat elektronische oplossingen levert voor de EMS-markt, heeft ruwweg 900 man in dienst, waaronder 50 ontwikkelaars.

Neways verwacht met de aankoop ''belangrijke synergievoordelen'' te behalen. Door de overname is Neways de Europese top 5 in de EMS-markt binnengedrongen.

Aandelen

Neways financierde de acquisitie deels met de uitgifte van nieuwe aandelen bij de huidige aandeelhouders. In totaal werden er maandag, tegen een prijs van 6,85 euro per stuk, 992.701 aandelen uitgegeven. Dat staat gelijk aan 9,9 procent van het aandelenkapitaal. Op de nieuwe stukken zit een zogenoemde lock up van 18 maanden.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie