De piloten van de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa leggen dinsdag opnieuw het werk neer uit protest tegen de bezuinigingsplannen van het concern. 

Dat liet de pilotenvakbond Vereinigung Cockpit (VC) maandag weten.

De staking duurt van 8.00 uur tot 23.00 uur en treft de langeafstandsvluchten vanaf de luchthaven van Frankfurt.

Vorige week donderdag werd al bekend dat de stakingsdreiging weer terug is bij Lufthansa nadat de onderhandelingen tussen de maatschappij en de piloten waren vastgelopen. VC had toen al laten weten dat reizigers ''per direct'' rekening moesten houden met nieuwe acties.

Voorstel

De staking raakt vluchten met de vliegtuigtypes Airbus A380, Boeing 747, Airbus A330 en Airbus A340, aldus de pilotenvakbond.

''Omdat het management van Lufthansa nog geen toereikend voorstel heeft gedaan, zijn wij tot deze maatregelen gedwongen'', zei VC. De vakbond laat weten nog steeds bereid te zijn tot een overeenkomst om de staking af te wenden.

Volgens een woordvoerder van de pilotenvakbond kan de staking zeventig tot tachtig vluchten van Lufthansa treffen.

In de afgelopen tijd werd verschillende keren gestaakt door de piloten van Lufthansa. Zij lieten daarmee hun ongenoegen blijken over de plannen van Lufthansa om de leeftijd waarop de piloten met vervroegd pensioen mogen te verhogen.