De Duitse investeerder Rocket Internet wil al op 2 oktober de gang naar de beurs maken, een week eerder dan gepland. Dat maakte de onderneming, die geld steekt in beginnende internetbedrijven, vrijdag bekend. 

De opbrengst moet tot 1,4 miljard euro bedragen.

Daarmee debuteert de investeerder een dag later op de aandelenmarkt in Frankfurt dan Zalando. De beursintroductie van dat webwinkelbedrijf, waarvan Rocket Internet een van de eerste geldschieters was, wordt op 1 oktober verwacht. Zalando mikt op een opbrengst van ruim een half miljard euro.

Met de opbrengst van de beursgang wil Rocket Internet nieuwe bedrijven helpen opzetten, bestaande startups van financiering voorzien en zijn eigen positie in een aantal meer gevestigde ondernemingen verstevigen. De totale marktwaarde van het bedrijf zou kunnen oplopen tot 6,2 miljard euro.

De intekenperiode waarin beleggers hun belangstelling kenbaar kunnen maken, loopt nu af op 1 oktober. Enkele grote investeerders hebben al toegezegd voor 582,5 miljoen euro aan aandelen te kopen. Er worden alleen nieuwe aandelen uitgegeven, de huidige eigenaren behouden hun stukken.