Nikkei sluit week in mineur

De effectenbeurs in Tokio is vrijdag met verlies gesloten. De negatieve stemming op Wall Street waaide over naar de Japanse beurs.

Een stijging van de Japanse yen en een lager dan verwachte inflatie in Japan drukten daarnaast op het beurssentiment. De Nikkei eindigde de week 0,9 procent lager op 16.229,86 punten.

De Japanse banken behoorden tot de sterkste dalers met koersverliezen van meer dan 2 procent voor Mitsubishi UFJ en Mizuho Financial. Ook de technologiebedrijven moesten het ontgelden in navolging van de forse verliezen in de Amerikaanse technologiesector. Robotmaker Fanuc was een positieve uitschieter met een plus van ruim 4 procent na verhoging van de winstverwachting voor dit jaar.

Elders in het Verre Oosten gingen de belangrijkste aandelenmarkten ook omlaag. In Hongkong daalde de Hang Seng-index 0,3 procent en de All Ordinaries in Sydney verloor 1,3 procent. De Kospi in Seoul zakte 0,1 procent.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie