Na Air France dreigt ook concurrent Lufthansa opnieuw te maken te krijgen met stakingen.

De onderhandelingen tussen de Duitse luchtvaartmaatschappij en haar piloten over nieuwe bezuinigingsmaatregelen zijn weer vastgelopen, meldde de vakbond Vereinigung Cockpit (VC) donderdag.

Op 15 september, de dag dat de piloten bij Air France het werk neerlegden, zagen hun collega's van Lufthansa juist voorlopig af van nieuwe acties. Zij hadden in de weken daarvoor al met verscheidene werkonderbrekingen hun ongenoegen laten blijken over plannen om de leeftijd waarop zij met vervroegd pensioen mogen te verhogen.

Op 29 augustus lag Germanwings, de prijsvechter binnen de Duitse luchtvaartgroep, urenlang grotendeels stil. Later volgden acties bij de Europese vluchten van Lufthansa van en naar München en Frankfurt. Pas toen de piloten dreigden het verkeer naar verre bestemmingen te ontregelen, kwam het bedrijf met nieuwe voorstellen.

VC zegt het te betreuren dat de gesprekken met Lufthansa weer zijn mislukt. Passagiers moeten ''per direct'' rekening houden met nieuwe acties. Die zullen wel altijd ruim van tevoren worden aangekondigd, verzekerde de vakbond. Lufthansa heeft de piloten met klem opgeroepen het werk niet opnieuw neer te leggen.