Het Duitse biotechnologiebedrijf Probiodrug wil naar de beurs in Amsterdam. Dat maakt de onderneming, die onderzoek doet naar mogelijke behandelmethoden voor patiënten met de ziekte van Alzheimer, donderdag bekend. Hoeveel kapitaal het wil ophalen, maakt het bedrijf nog niet bekend.

Probiodrug richt zich vooral op de ontwikkeling van medicijnen die de voortgang van alzheimer kunnen vertragen of zelfs stoppen. Dat is volgens het bedrijf een nog relatief onontgonnen markt. De meeste middelen die nu al verkrijgbaar zijn, pakken slechts de symptomen van de dementieziekte aan, aldus het bedrijf.

Momenteel heeft Probiodrug drie kandidaatmedicijnen in ontwikkeling. Twee daarvan bevinden zich nog in de ontwikkelingsfase, voor een derde middel lopen de voorbereidingen voor proeven met patiënten. Die beginnen naar verwachting volgend jaar bij het Alzheimercentrum van het VU Medisch Centrum (VUmc) in Amsterdam.

Mede daarom, en omdat een belangrijk deel van de huidige aandeelhouders in Nederland is gevestigd, heeft Probiodrug gekozen voor een notering in Amsterdam. Ook speelt mee dat Euronext een aantrekkelijk handelsplatform is voor biotechnologiebedrijven, zo liet een woordvoerder weten aan het ANP.

De zakenbanken Kempen & Co, Petercam en Close Brothers Seydler Bank zijn aangetrokken om te assisteren bij de introductie op het Damrak. Wanneer het bedrijf precies de stap naar de beurs zet, is nog niet duidelijk. De zegsman liet evenwel weten dat het tijdschema in grote lijnen overeen zal komen met dat van andere beursgangen.