'Botox-maker Allergan praat weer met Salix'

De Amerikaanse Botox-producent Allergan voert opnieuw gesprekken over een overname van zijn Amerikaanse branchegenoot Salix Pharmaceuticals, de samenwerkingspartner van het Nederlandse Pharming.

Dat meldden bronnen rond de zaak.

In juli knoopten beide bedrijven voor het eerst gesprekken aan over een overname, maar de onderhandelingen werden enige tijd stilgelegd vanwege onenigheid over de prijs, aldus de ingewijden. De beurswaarde van Salix bedraagt momenteel circa 10 miljard dollar (7,7 miljard euro).

Door een acquisitie van Salix zou Allergan zich beter kunnen wapenen tegen een vijandige overname door het Canadese Valeant. Die heeft samen met investeerder Bill Ackman circa 54 miljard dollar op tafel gelegd voor het bedrijf.

Ook het farmacieconcern Actavis zou interesse hebben in een overname van Allergan. In augustus zou Actavis de onderneming hebben benaderd met een transactievoorstel, maar dat zou zijn verworpen.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie