De voorgenomen fusie tussen Fiat en Chrysler kan waarschijnlijk toch gewoon doorgaan. 

Volgens de Italiaanse autobouwer zijn er maar weinig aandeelhouders die eieren voor hun geld kiezen als de twee samengaan en hun aandelen willen inruilen voor cash. Fiat had daar eerder een maximaal bedrag voor gereserveerd.

Eerder deze maand werd de overname massaal goedgekeurd door de aandeelhouders. Maar toch rezen begin deze maand twijfels over de voortgang van de deal, omdat aandeelhouders volgens de Italiaanse wet het recht hebben om voor een 'cash-out' te kiezen. Ze krijgen dan de gemiddelde prijs die het aandeel de laatste tijd had.

Vijfhonderd miljoen

Dat bedrag zou neerkomen op 7,73 euro per aandeel. Topman Sergio Marchionne had echter gezegd dat hij daarvoor niet meer dan vijfhonderd miljoen euro wilde uittrekken. Zouden er te veel aandeelhouders afhaken, dan zou de deal voorlopig van de baan zijn. Die uitspraak leidde ertoe dat de handel in Fiat begin deze maand werd stilgelegd.

Op 4 september weet Fiat definitief hoeveel aandeelhouders willen uitstappen en hoe duur dat wordt. Als de fusie eenmaal voltooid is, vestigt Fiat Chrysler zijn hoofdkantoor in Nederland.