Verlies voor softwarebedrijf Sopheon

Softwarebedrijf Sopheon heeft in de eerste helft van dit jaar een verlies voor belastingen geleden van 700.000 dollar (530.000 euro). 

Dat meldde de Britse onderneming, met een beursnotering in Amsterdam, donderdag. Over de eerste 6 maanden van 2013 speelde het bedrijf nog quitte voor belastingen.

Sopheon rapporteerde een omzet van 9,2 miljoen dollar, tegen 10,2 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar geleden. Het bedrijfsresultaat (ebitda) kwam uit op 600.000 dollar, een halvering in vergelijking met de 1,2 miljoen dollar van een jaar eerder. Het bedrijf zegt onder meer last te hebben van negatieve wisselkoerseffecten.

Opgefrist

Sopheon meldde dat het marketingapparaat in Noord-Amerika is opgefrist, uitgebreid en gereorganiseerd, waardoor het naar eigen zeggen beter in staat is om in te spelen op de snel veranderende zakelijke markt. Het bedrijf wil op korte termijn in Europa soortgelijke veranderingen doorvoeren.

Het bedrijf zou op basis van de opdrachten die nu uitstaan dit jaar een omzet behalen van minstens 15 miljoen dollar. Dat was eerder 13,6 miljoen dollar.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie