ICT-dienstverlener Ctac zag in de eerste 6 maanden van het jaar het bedrijfsresultaat sterk toenemen. Ook de omzet en de winst van het bedrijf viel hoger uit. Dat bleek uit de halfjaarcijfers die Ctac donderdag bekendmaakte.

Ctac boekte een omzet van 42,2 miljoen euro, 12 procent meer dan een jaar eerder. De winst van het bedrijf steeg 54 procent naar 500.000 euro. Het bedrijfsresultaat steeg van 308.000 euro in de eerste 6 maanden van 2013 naar 949.000 euro over dezelfde periode dit jaar, onder meer door kostenbesparingen.

Topman Henny Hilgerdenaar is tevreden over de ontwikkeling in de afgelopen 6 maanden. ''Alle onderdelen hebben positief bijgedragen", stelt hij. ''Daarbij zie ik de mogelijkheden om de winstgevendheid van met name Consultancy verder te verbeteren."

De divisie Consultancy en Hosting heeft met een omzet van 36,2 miljoen euro in het eerste halfjaar verruit het grootste aandeel in de totale omzet van het bedrijf. De brutomarge daalde vorig jaar naar 74,2 procent.

Ctac handhaafde de verwachting dat het dit jaar een hogere nettowinst zal behalen dan in 2013. Vorig jaar werd een winst geboekt van 1,2 miljoen euro.