Fors meer winst Kas Bank door eenmalige bate

Kas Bank heeft de winst in de eerste helft van dit jaar fors weten op te voeren tot 21,2 miljoen euro, tegen 8,5 miljoen euro een jaar eerder.

 De effectenbeheerder werd daarbij geholpen door een eenmalige bate van 15 miljoen euro na belastingen, als gevolg van de beperking van de samenwerking met dwpbank in Duitsland. Het operationeel resultaat steeg met 15 procent tot 6,9 miljoen euro. Dat meldde Kas Bank donderdag.

De baten namen in de eerste jaarhelft met 22 procent toe tot 73,6 miljoen euro. Ondanks de nog altijd zeer lage rente, wist Kas Bank de rentebaten met 23 procent op te voeren 12,4 miljoen euro. Dat was voornamelijk te danken aan hogere volumes en hogere marges op beleggingen. De provisiebaten daalden met 4 procent tot 33,2 miljoen euro.

Beter

De resultaten van Kas Bank  zijn wat beter dan verwacht. Dat schrijft analist Albert Ploegh van ING donderdag in een reactie. Zowel de netto- als de onderliggende winst overtrof zijn prognose.

De kostenbesparingen voor de periode 2013-2015 liggen voor op schema. Tot dusver zijn de kosten met 13 procent teruggedrongen. Eind 2015 moet de besparing zijn opgelopen tot 15 procent. ING verwacht dat die doelstelling nog zal worden opgeschroefd.

De eerder dit jaar bekendgemaakte afschaling van de samenwerking met dwpbank in Duitsland is volgens Ploegh een strategische tegenslag voor Kas Bank. Wel kon het bedrijf door de aanpassing van de afspraken eenmalig een bedrag van 15 miljoen euro na belastingen bijschrijven. Dat geld wordt voor 80 procent geïnvesteerd. ING ging er vanuit dat dit 50 procent zou zijn, en dat de rest zou worden uitbetaald aan de aandeelhouders.

Ploegh handhaaft zijn koopadvies en koersdoel van 12,20 euro.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie