Randstad neemt zijn organisatiestructuur op de schop en creëert daarbij één managementteam voor alle Nederlandse activiteiten. Dat meldde het uitzendbedrijf donderdag.

Randstad voegt de organisaties van Randstad NL, Tempo-Team en Yacht samen in één team, dat verantwoording aflegt aan bestuurder Chris Heutink.

De activiteiten die zijn gericht op hoogopgeleide 'professionals' van de drie merken worden daarbij samengevoegd op basis van sectoren, onder de merknaam Yacht. Daarmee hoopt Randstad zijn leidende positie op het gebied van de levering van professionals in Nederland te versterken. Dit proces wordt naar verwachting medio volgend jaar afgerond.

De nieuwe structuur zorgt volgens Randstad ook voor een stroomlijning van staf- en andere ondersteunende functies. Het bedrijf heeft de gesprekken daarover met de betrokken ondernemingsraden gestart.

'Besparing'

De nieuwe organisatiestructuur kan leiden tot een significante kostenbesparing. Dat concludeerde analist Marc Zwartsenburg van ING donderdag.

Op basis van een eerdere reorganisatie in België constateert Zwartsenburg dat een bezuiniging van 15 tot 20 miljoen euro mogelijk moet zijn. Voorlopig rekent hij op een besparing van 10 à 15 miljoen euro, met een mogelijkheid voor een positieve verrassing.

De analist gaf verder aan dat concurrent USG People de komende tijd mogelijk kan profiteren, aangezien de reorganisatie voor wat afleiding kan zorgen bij Randstad.