Alibaba heeft in het tweede kwartaal van het jaar inkomsten geboekt van 2,54 miljard dollar (1,92 miljard euro), een stijging van 46 procent ten opzichte van een jaar eerder. Dat blijkt uit woensdagnacht bij de beurswaakhond SEC gedeponeerde stukken.

De omzetstijging is flink hoger dan in het eerste kwartaal. Toen dikte de omzet met 39 procent aan, het laagste groeipercentage in zes jaar. Het goede resultaat zal het voor het Chinese webwinkelbedrijf makkelijker maken om eind volgende maand naar de Amerikaanse beurs te gaan.

Onder de streep resteerde voor Alibaba een winst van bijna twee miljard dollar, inclusief een flinke eenmalige meevaller vanwege de herwaardering van de bezittingen van het bedrijf. Los daarvan stelt het webbedrijf echter nog altijd 1,2 miljard dollar te hebben verdiend. Dat is een stijging van zestig procent ten opzichte van een jaar eerder.

Roadshow

Na Labour Day, aanstaande maandag, begint Alibaba aan zijn 'roadshow' om institutionele beleggers te interesseren voor de beursgang.

Analisten verwachten dat de vraag naar de aandelen zo groot zal zijn, dat de beursgang uiteindelijk groter wordt dan die van Facebook twee jaar geleden. De marktwaarde komt naar verwachting uit op 150 tot 200 miljard dollar, waardoor het bedrijf in een keer tot de grootste van de Verenigde Staten behoort.