RoodMicrotec ziet verlies oplopen

RoodMicrotec heeft in de eerste helft van dit jaar een groter nettoverlies geleden dan een jaar eerder. Dat maakte de toeleverancier aan de chipindustrie donderdag bekend.

RoodMicrotec zag zijn verlies in de eerste 6 maanden van 2014 oplopen tot 594.000 euro, tegen 386.000 euro een jaar eerder. De omzet ging zoals eerder gemeld met 13 procent omlaag naar 4,8 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat (ebit) kwam uit op een min van 526.000 euro. Daarmee verdubbelde het operationele verlies ten opzichte van de eerste helft van 2013.

Volgens het bedrijf hangt het mindere resultaat samen met grote investeringen in toekomstige projecten. Op basis van een recordbedrag aan uitgebrachte offertes verwacht RoodMicrotec in de tweede helft van dit jaar en daarna een ''aanzienlijke'' groei van de omzet en ''een herstel'' van het resultaat. De impact van de sancties tegen Rusland kan het bedrijf vooralsnog onvoldoende inschatten.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie