Gemalto heeft in de eerste helft van dit jaar minder winst geboekt dan een jaar eerder, op een stabiele omzet. Dat meldde de digitale beveiliger donderdag.

Gemalto boekte vorig halfjaar, net als een jaar eerder, een omzet van 1,13 miljard euro. Tegen constante wisselkoersen was sprake van een groei met 5 procent. De winst uit voortgezette activiteiten zakte met 8 procent tot 120 miljoen euro.

Het bedrijf hield vast aan de voorspelling dat de operationele winst uit voortgezette activiteiten dit jaar met dubbele cijfers groeit, gecorrigeerd voor wisselkoerseffecten. Voor de omzet wordt een versnelling van de groei tegen constante wisselkoersen voorzien.

Bij deze outlook wordt geen rekening gehouden met de onlangs aangekondigde overname van Safenet. Die moet het eerder gestelde winstdoel van 600 miljoen euro in 2017 met circa 10 procent kunnen verhogen.

Minder

Gemalto heeft in de eerste helft van dit jaar minder gepresteerd dan verwacht, maar houdt vast aan de verwachting van een sterke groei in de komende maanden. Dat concludeerde analist Hans Slob van Rabobank donderdag.

Met 120 miljoen euro was de operationele winst uit voortgezette activiteiten 12 miljoen euro lager dan Rabo verwachtte. De omzet voldeed wel aan de verwachtingen, hoewel het negatieve wisselkoerseffect sterker was dan gedacht.

Gemalto verwacht dat de groei in de tweede helft van het jaar aantrekt. Daardoor neemt de operationele winst dit jaar naar verwachting alsnog met dubbele cijfers toe, gecorrigeerd voor wisselkoerseffecten.