Air France schrapt voorlopig zijn vluchten naar Freetown in Sierra Leone. 

Dat meldde de Franse luchtvaartmaatschappij woensdag, nadat de Franse regering daar eerder op de dag op had aangedrongen in verband met de uitbraak van ebola in het West-Afrikaanse land.

De vluchten, die drie keer per week worden uitgevoerd, worden vanaf donderdag geschrapt. Air France blijft wel een keer per dag vliegen op Conakry in Guinee en Lagos in Nigeria, twee andere landen waar ebola heerst.

Fransen die in Sierra Leone verblijven en daar gemist kunnen worden, kunnen het land beter verlaten, stelde de Franse regering eerder op de dag. Het besluit is ingegeven door ''de ontwikkeling van de epidemie en de toestand van de gezondheidszorg'' in Sierra Leone.

Voor vluchten naar Guinee en Nigeria geldt de waarschuwing van de regering niet.

Personeel

De Franse vakbond CGT riep cabinemedewerkers van Air France vorige week op om vluchten van en naar Afrikaanse bestemmingen waar ebola heerst, voorlopig te weigeren.

De dodelijke ziekte vormt volgens de bond ''een ernstig en onmiddellijk gevaar'' voor de gezondheid van het vliegend personeel. Air France zou die dreiging lang niet serieus genoeg nemen.

Beweeg de cursor over de lijn om de aantallen te zien. De gegevens zijn afkomstig van de WHO. - (c)NU.nl/Jerry Vermanen