De befaamde Amerikaanse vuurwapenfabrikant Smith & Wesson heeft in het afgelopen kwartaal last gehad van een zwakkere verkoop in de Verenigde Staten.

 Dat bleek uit de cijfers die de fabrikant van pistolen, revolvers en geweren naar buiten bracht. De verwachtingen voor de omzet en winst voor het gehele boekjaar werden neerwaarts bijgesteld.

Vooral de verkoop van moderne jachtgeweren ging omlaag, aldus het 162 jaar oude bedrijf. Smith & Wesson zag de winst in het afgelopen kwartaal met 45 procent dalen naar 14,6 miljoen dollar (11 miljoen euro) en de omzet nam met bijna een kwart af tot 131,9 miljoen dollar.

Het bedrijf uit Springfield, Massachusetts, rekent voor het gehele gebroken boekjaar dat in april volgend jaar afloopt op een omzet van 530 tot 540 miljoen dollar.

Eerder profiteerde Smith & Wesson juist van een stijgende vraag naar vuurwapens omdat er zorgen waren bij veel Amerikanen over strengere wapenwetten na de schietpartij op de basisschool Sandy Hook in Newtown, in december 2012. Maar strengere landelijke wapenwetten zijn vooralsnog uitgebleven, waardoor de vraag weer inzakt.