Accell koopt Spaanse onderdelenleverancier

Fietsenfabrikant Accell neemt de Spaanse leverancier van onderdelen en accessoires Comet over. 

Dat maakte de onderneming maandag bekend. De acquisitie wordt naar verwachting in de loop van dit kwartaal afgerond en draagt direct bij aan de winst per aandeel.

De overnamesom werd niet expliciet vermeld, maar komt volgens Accell neer op circa zeven keer het genormaliseerde bedrijfsresultaat van Comet.

Dat resultaat bedraagt iets meer dan 6 procent van de omzet van het Spaanse bedrijf, die vorig jaar uitkwam op 27 miljoen euro. De overname wordt gefinancierd uit bestaande kredietlijnen.

''Comet is voor ons de eerste overname in Spanje, een markt waar we al langer op zoek waren naar een bij Accell Group passend bedrijf om ons Europese distributienetwerk voor onderdelen en accessoires verder in te vullen'', aldus topman René Takens.

Zinnig

Analist Frank Claassen van Rabobank noemt de overname ''zinnig'', maar het verandert niets wezenlijks aan de financiële vooruitzichten voor de fietsenfabrikant.

Accell gaf aan dat de overnameprijs zeven keer het genormaliseerde bedrijfsresultaat van Comet bedraagt. Bij een winstmarge van circa 7 procent - het bedrijf liet weten dat die van Comet iets hoger ligt dan de 6 procent die Accell zelf gemiddeld behaalt - en een omzet van 27 miljoen euro, komt dat volgens Claassen neer op zo'n 13 miljoen euro.

Met de acquisitie, die uit bestaande kredieten kan worden gefinancierd, voegt Accell opnieuw een belangrijk land toe aan zijn Europese distributienetwerk. De overname voegt ongeveer 3 procent toe aan de omzet van de Friese fietsenfabrikant.

Rabobank handhaaft zijn hold-advies en koersdoel van 15 euro. Het aandeel steeg maandag in de vroege handel 1,3 procent tot 13,69 euro in een 0,6 procent hogere MidKap.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie