Detacheerder Brunel verwacht dat de groei van zijn activiteiten in de olie- en gasindustrie de komende maanden onder druk komt te staan door het uitblijven van investeringen in de sector en de geopolitieke spanningen. 

Dat meldde het bedrijf donderdag bij de presentatie van de resultaten van het tweede kwartaal.

Brunel zag de omzet vorig kwartaal met 12 procent groeien tot 340,6 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat (ebit) nam met 8 procent toe, tot 14,5 miljoen euro. De ebitmarge zakte daarbij een fractie tot 4,3 procent.

Brunel verwacht dat de ontwikkeling van de omzet in de tweede helft van het jaar zal overeenkomen met die van het eerste halfjaar. In totaal verwacht het bedrijf dat de omzet en de ebit dit jaar met 5 à 10 procent zullen groeien.

'Resultaat Brunel valt tegen'

Brunel heeft een lager bedrijfsresultaat geboekt dan verwacht. Dat concludeerden analisten.

Brunel boekte een resultaat (ebit) van 14,5 miljoen euro, waar analisten rekenden op 16,5 à 17 miljoen euro. Volgens ING viel het resultaat bij alle divisies tegen, behalve bij Projects.

Brunel hield vast aan de verwachting dat de omzet en de ebit dit jaar met 5 tot 10 procent zullen groeien. Volgens ING-analist Marc Zwartsenburg is de kans dat die outlook nog wordt overtroffen echter gering. De algemene verwachting in de markt is nog wel positiever dan de prognose van het bedrijf, aldus de analist.

Zorg

Rabobank zag enige punten van zorg in het bericht van Brunel. Analisten van de bank wezen daarbij op de zwakke marge in Nederland, achterlopende werving van personeel in Duitsland, stagnerende groei in de energiemarkten in de Verenigde Staten en de algehele voorzichtige prognose voor 2014.

Rabo hanteert een koopadvies voor het aandeel Brunel, dat bij ING op hold staat. Brunel noteerde donderdag om 9.45 uur 6,1 procent in de min op 17,59 euro. De MidKap stond op dat moment 0,2 procent onder de slotstand van woensdag.