Atrium European Real Estate heeft de huurinkomsten in het tweede kwartaal zien toenemen. Dat bleek donderdag uit een kwartaalupdate van de vastgoedinvesteerder, die een beursnotering heeft in Amsterdam.

Atrium rapporteerde bruto-huurinkomsten van 106,9 miljoen euro, 5,7 procent meer dan in dezelfde periode een jaar geleden. De netto-huurinkomsten kwamen uit op 103,1 miljoen euro, 7 procent meer dan vorig jaar. De operationele marge in de verslagperiode bedroeg 96,4 procent.

Het bedrijfsresultaat van Atrium (ebitda) kwam uit op 90,3 miljoen euro, een toename van bijna 11,1 procent. De winst voor belastingen liet wel een duikeling zien, als gevolg van stevige afwaarderingen, en zakte met 35,5 miljoen euro naar 61,7 miljoen euro in de eerste 6 maanden van het jaar.

Lavine

Atrium constateerde dat het solide begin van het jaar zich ook in het tweede kwartaal heeft doorgezet in zijn belangrijkste markten. Bestuursvoorzitter Rachel Lavine merkte op de situatie in Rusland en Oekraïne scherp in de gaten te houden, maar er op te rekenen dat het positieve momentum in zijn belangrijkste andere markten vast wordt gehouden.

Onlangs werd bekend dat Lavine haar functie bij het bedrijf in november neer zal leggen, maar verbonden blijft in een toezichthoudende rol als uitvoerend vicevoorzitter. Die functie is vergelijkbaar met plaatsvervangend president-commissaris. Lavine, sinds 2008 bestuursvoorzitter, wordt dan opgevolgd door de huidige operationeel directeur en plaatsvervangend bestuursvoorzitter Josip Kardun.