Industrieel toeleverancier Aalberts Industries heeft in de eerste helft van dit jaar meer omzet en winst behaald dan een jaar eerder, geholpen door groei van de verkopen op eigen kracht en een hogere winstmarge.

Dat bleek uit donderdag gepubliceerde cijfers.

De omzet ging met 4 procent omhoog naar 1,05 miljard euro en de nettowinst steeg met 9 procent naar 79 miljoen euro. Aalberts realiseerde een autonome omzetgroei in de eerste helft van 5 procent, terwijl de operationele winstmarge verbeterde tot 11,1 procent, van 10,6 procent een jaar geleden.

De onderneming gaf aan dat voor 2014 en de jaren daarna verdere vooruitgang wordt verwacht bij de resultaten.

Naast groei op eigen kracht versterkte Aalberts in het afgelopen halfjaar zijn marktpositie door overnames in Noord-Amerika en Europa. Het bedrijf verwacht het bod op het Duitse beursgenoteerde bedrijf Impreglon in de tweede helft van dit jaar succesvol af te kunnen ronden.

'Boven verwachting'

De autonome omzetgroei van 5 procent bij Aalberts Industries in de eerste helft van dit jaar was sterker dan verwacht, waarbij vooral Industrial Services beter presteerde dan voorspeld. Dat schrijft Rabobank in een reactie op de cijfers die Aalberts donderdag bekendmaakte.

Rabo had een autonome omzetgroei met 4 procent voorspeld. De groei bij Flow Control was iets sterker dan voorspeld. De ebitda van 117 miljoen euro kwam exact overeen met de prognoses van Rabo. Aalberts gaf geen gedetailleerde outlook, zoals Rabo al had verwacht.

ING meldde dat de autonome omzetgroei overeenkomt met de verwachtingen en dat de resultaten grotendeels in lijn liggen met de prognoses.

Rabo heeft een buy-advies voor Aalberts, net als ING. Het aandeel stond donderdagochtend om 9.27 uur 0,9 procent hoger op 20,96 euro.