Vastned handhaaft de verwachting voor een direct resultaat tussen de 2,10 en 2,30 euro per aandeel in 2014. Dat maakte het winkelvastgoedfonds donderdag bekend bij de presentatie van de halfjaarcijfers.

Daar voegt de onderneming wel aan toe tenminste 1,90 euro per aandeel aan dividend uit te zullen keren over het verslagjaar. Het direct resultaat per aandeel kwam in de eerste 6 maanden van het jaar uit op 1,21 euro, terwijl de bezettingsgraad verbeterde en uitkwam op 96,6 procent.

Vastned constateerde dat retailers nog steeds te kampen hebben met een laag consumentenvertrouwen en zwakke bestedingen. Hoewel dit wat aantrekt, ziet topman Taco de Groot geen duurzaam economisch herstel.

De zogenoemde premium city high street shops waar Vastned zich op richt, tonen volgens het bedrijf sterke resultaten bij zaken als de bezettingsgraad, waardemutaties en huurgroei. Het resultaat van Vastned verbeterde van 0,7 miljoen euro negatief eind juni 2013 naar 9,4 miljoen euro positief eind juni 2014.

Vastned zegt zich, nu desinvesteringen zijn afgerond, zich de komende tijd te gaan focussen op ,,gerichte acquisities''.

'Klaar voor overnames'

Met desinvesteringen achter de rug kan winkelvastgoedfonds Vastned zich de komende periode gaan richten op acquisities. Aan de andere kant is het bedrijf zelf een potentiële overnameprooi voor branchegenoten. Dat stelde analist Jaap Kuin van ING donderdag.

Met name de zogenoemde ‘premium city high street’ shops waar Vastned zich op richt, presteren volgens de analist beter dan de rest van de portefeuille van het fonds.

Het uitbetalen van een dividend van 1,90 euro per aandeel over het verslagjaar begrenst volgens de bank de waardestijging van het aandeel op de korte termijn. Dat de schuld is afgebouwd en activa zijn verkocht vergroot wel de mogelijkheden voor Vastned om zijn portefeuille verder uit te breiden.

Het directe resultaat van 1,21 per aandeel over het eerste halfjaar van 2014 ligt iets lager dan de 1,27 euro die ING voorzag. De inkomsten per aandeel zullen door de verkopen van activa in Frankrijk en Spanje lager uitvallen.

Het aandeel Vastned stond donderdag om 10.07 uur 0,5 procent in de min op 37,82 euro.